Răspuns :
a:b=4 rest 3 =>a=4b+3
b:c=4 rest 3 =>b=4c+3 =>c=(b-3)/4
4b + 3 - (b-3)/4 = 1500
16b + 12 - b + 3 = 6000
15b=6000-15
15b=5985 =>b=399
a=4•399+3 =>a=1599
c=(399-3)/4 =>c=99
2(1599+399+99)=4194
fie a , b , c numerele căutate
în acest caz vom avea :
a : b = 4 r 3
a = 4b + 3
b : c = 4 r 3
b = 4c + 3
c = ( b - 3 ) / 4
__________________
4b + 3 - ( b - 3 ) / 4 = 1500
( ceea ce am făcut a fost doar să înlocuiesc aici formulele de mai sus )
16b + 12 - b + 3 = 6000
15b = 6000 - 15
15b = 5985
b = 5985 : 15
b = 399
a = 4 × 399 + 3 》 a = 1596 + 3 = 1599
c = ( 399 - 3 ) / 4 》 c = 99
1599 + 399 + 99 =2097
2097 × 2 = 4194
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.