[tex]E(x)=x^2-2x+2\\E(x)=x^2-2x+1+1\\E(x)=(x-1)^2+1\\\texttt{Evident, }(x-1)^2\geqslant 0~\forall x\in\mathbb{R},\texttt{ceea ce inseamna ca }(x-1)^2+1\geqslant 1,\\\texttt{deci E(x) e pozitiv.}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.