Răspuns :
a)
[tex]\it E(x) =\dfrac{(x-2-1)(x-2+1)}{(x-2)(x-3)}+\dfrac{x+2}{(x-2)(x+2)}=\dfrac{(x-3)(x-1)}{(x-2)(x-3)} +\dfrac{1}{x-2}=\\ \\ \\ = \dfrac{x-1+1}{x-2}=\dfrac{x}{x-2}[/tex]
b)
[tex]\it E(x)=5 \Rightarrow \dfrac{x}{x-2}=5 \Rightarrow x = 5x-10 \Rightarrow x+10=5x \Rightarrow 5x = x+10 \Rightarrow\\ \\ \Rightarrow 5x-x=10 \Rightarrow 4x=10 \Rightarrow x=\dfrac{10}{4} \Rightarrow x = 2,5[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.