Răspuns :
Multa lume crede că o poveste, un basm este ceva imaginar.Dar, absolut totul are un sâmbure de adevăr. În trecut, lumea nu avea o asa imaginație bogată, cum o avem noi, in prezent. Este ceva categoric, ca scriitori, de ex. Andersen, au păstrat si un pic de adevăr, cand au scris faimoasele si minunatele lor povești. Acum nici-un om nu le va uita niciodată. Noi, oameni, de aceea citim ce s-a petrecut in basme si povesti, pentru ca încercam sa ne formam in minte cam ce s-a petrecut.
Sper ca te-am ajutat :D
Sper ca te-am ajutat :D
Citatul transmite îndemnul de a citi. Prima informație subînțeleasă, este aceea de a citi basmele. (pentru a alege între a crede sau nu în ceva trebuie să cunoști mai întâi)
A doua informație este aceea de a nu crede în basme. (basmele fiind născociri, rod al imaginației cuiva, transmis cititorului).
A treia informație este o atenționare ce ar trebui definitiv să ne atragă spre lectură: au fost adevărate, ceea ce semnifică importanța basmelor prin prisma adevărului transmis (pot fi rodul imaginației, dar transmit învățăminte care sunt adevărate).
Adevărul este actual - un adevăr, dacă "a fost" va fi întotdeauna, această calitate nu se perimează.
Ca o concluzie, deoarece basmele sunt lecturi caracteristice unei anumite vârste, ceea a copilăriei, vârsta la care funcționează psihologia inversă (copilul face de cele mai multe ori ceea ce i se cere să nu facă, mânat de curiozitate) există șanse foarte mari ca citatul, îndemnul, să dea roade.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.