Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a × b = 2012
( a - 1 ) × b = 2012 - 503
a × b - b = 1 509
=> b = 503
a = 2012 : 503 ⇒ a = 4
_________________________
a + b = 4 + 503 = 507 → suma celor doua numere
Răspuns:
507 ;
Explicație pas cu pas:
axb = 2012 ; (a-1)xb = 2012-503 = 1509 ; axb-b = 1509 ; axb = 1509-b ; egalam valorile lui axb ;
2012 = 1509-b ; b = 2012-1509 = 503 ; a = 2012:503 = 4 ;
503+4 = 507 ;
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.