Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
23 + 9 × ( 101 - 14 × a × b ) = 50
9 × ( 101 - 14 × a × b ) = 50 - 23
9 × ( 101 - 14 × a × b ) = 27
101 - 14 × a × b = 27 : 9
101 - 14 × a × b = 3
14 × a × b = 101 - 3
14 × a × b = 98
a × b = 98 : 14
a × b = 7 ⇒ a = 1 , b = 7 sau a = 7 si b = 1 ⇔ Solutii ( 1; 7); ( 7, 1)
_____________________________________________________
a + b = 1 + 7 = 8 → suma numerelor a si b
a + b = 7 + 1 = 8
23 + 9 × ( 101 - 14 × a × b ) = 50
9 × ( 101 - 14 × a × b ) = 50 - 23
9 × ( 101 - 14 × a × b ) = 27
101 - 14 × a × b = 27 : 9
101 - 14 × a × b = 3
14 × a × b = 101 - 3
14 × a × b = 98
a × b = 98 : 14
a × b = 7
a = 1
b = 7
a + b = 1 + 7 = 8
9 × ( 101 - 14 × a × b ) = 50 - 23
9 × ( 101 - 14 × a × b ) = 27
101 - 14 × a × b = 27 : 9
101 - 14 × a × b = 3
14 × a × b = 101 - 3
14 × a × b = 98
a × b = 98 : 14
a × b = 7
a = 1
b = 7
a + b = 1 + 7 = 8
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.