Răspuns :
Explicație pas cu pas:
a)
-3+3(1-2x)=
=Desfacem paranteza=
=-3+3-6x=
=Redudem termenii asemenea=
=-6x
b)
7(2x+5)-3(x-7)+2(x+2)=
=Desfacem parantezele=
=14x+35-3x+21+2x+4=
=Separam termenii care il contin pe x de cei care nu contin x=
=14x-3x+2x+35+21+4=
=Dam factor comun pe x si facem calculele care se impun=
=x(14-3+2)+60=
=Finalizam=
=13x+60
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.