Răspuns :
a)-[tex]\sqrt{3}[/tex]([tex]\sqrt{12}[/tex]+[tex]\sqrt{3}[/tex]=
=-[tex]\sqrt{36\\}[/tex]-3
=-6-3=-9
b)[tex]\sqrt{6}[/tex]([tex]\sqrt{24}[/tex]-[tex]\sqrt{6}[/tex])=
=[tex]\sqrt{144}[/tex]-6
=12-6=6
c)(√8+√5)(√8-√5)=
=8-5=3
d)(2-[tex]\frac{\sqrt{3} }{4}[/tex])(2+[tex]\frac{\sqrt{3} }{4}[/tex]=
=2²-([tex]\frac{\sqrt{3} }{4}[/tex])²
=4-[tex]\frac{3}{16}[/tex]
amplifici pe 4
=[tex]\frac{16-3}{16}[/tex]
=[tex]\frac{13}{16}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.