Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
f:R-> R , f(x)=x² + ax + b
A(2,3) si B(-1,0)
x = 2 => f(2) = 3 => 2²+2a+b = 3 => 2a+b = -1
x=-1 => f(-1) = 0 => (-1)² -a + b = 0 => a = b+1
2(b+1) + b = -1 => 2b+2+b = -1 => 3b = -3 => b = -1
a = -1+1 => a = 0
f(x) = x² - 1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.