1.Rezolvare :
[tex]2 \times aa {}^{2} + 2a {}^{3} - a {}^{2} - a = 2 \times 2014 | a[/tex]
Explicație :Pasul 1 Dau factor comun pe a
[tex]a \times (2 \times 1 \times 1 {}^{2} + 2 \times 1 {}^{3} - 1 {}^{2} - 1) = 2 \times 2014[/tex]
Explicație :Pasul 2.Înmulțesc, Calculez puterile
[tex]a \times (2 \times 1 + 2 \times 1 - 1 - 1) = 4028[/tex]
Explicație :Pasul 3. Înmulțesc numerele
[tex]a \times (2 + 2 - 1 - 1) = 4028[/tex]
Explicație :Pasul 4.Calculez
[tex]a \times 2 = 4028[/tex]
Explicație :Pasul 5.Reordonez termenii
[tex]2a = 4028[/tex]
Explicație :Pasul 6 Împart ambele părți cu 2
[tex]a = 2014[/tex]
[tex]aa = 20142014[/tex]