Răspuns :
Răspuns:
mai putin Rouche, ca l-am uitat..de fapt acela este un criteriu...pentru compatibilitatea sistemului..dar voi alege un det de ordin 2 asa fel incat sis sa fie compatibil
Explicație pas cu pas:
dupa ce impartim convenabil fiecare ec cu 10, -3 si respectiv 8, ajungem la sistemul
x+y-z=0
x+y+z=0
x+y-z=0
prima si atreia ec sunt aceeasi deci Δ3=0
luam sistemul principal (crit luiRouche ne spune ca daca det-ii caracteristici sunt nuli -si... este nul , pt ca ai un singur "caracteristic" care va avea coloana 0, deci va fi 0) atunci sistemul este compatibil (nedeterminat desigur.., ca de aceea am redus determintulde la 3 la 2)
x+y-z=0
x+y+z=0
sau
y-z=-x
y+z=-x ca sa avem, Δ2 principal=2≠0
(!!!!!!!!!! daca luam ecuatiile in forma
x+y=z
x+y=-z
nu era bun pt ca si aceste Δde ordin 2 ar fi fost nul)
rezolvam ca la gimnaziu ;adunam ecuatiile ingrosate, cele care ne dau det.principal
2y=-2x
y=-x
x=x parametru..de obicei se scrie α
z=x+y=x-x=0
deci solutia este (x;y;z)=(α;-α;0) α∈R , solutie care verifica sistemul
sorry, nu o pot explica mai in amanunt sau mai clar..nu am inteles-o suficient de bine ,de oricate ori o reiau, ca sa o pot face.... iti recomand un manual mai vechi de algebra..sau un curs la nivel de liceu......am invatat-o si o aplic..dar dupa cum vezi cand pot, combin metodele.. "Orice rezolvare buna, altadecat cea din barem se puncteaz corespunzator gradului de rezolvare)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.