Răspuns :
Răspuns
Explicație pas cu pas:
[tex]z=2(1-3i)^2=2(1-6i-9)=2(-8-6i)=-16-12i\\|z|=\sqrt{(-16)^2+(-12)^2}=\sqrt{256+144}=\sqrt{400}=\bold{\boxed{20}}[/tex]
z = 2(1-3i)² = 2(1-6i+9i²) = 2(1-6i-9) = 2(-6i-8) = -12i-16 (stim ca i²=-1)
|z| = √(a²+b²) = √(144+256) = √400 = 20
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.