Răspuns :
[tex]\it12\sqrt5\cdot\sqrt5+\sqrt5(\sqrt{20}-6\sqrt5+5\sqrt5)=12\cdot5+\sqrt{100}-6\cdot5+5\cdot5=\\ \\ =60+10-30+25=65[/tex]
[tex]12 \times 5 + \sqrt{5} \times (2 \sqrt{5} - 6 \sqrt{5} + 5 \sqrt{5} ) \\ = 60 + \sqrt{5} \times \sqrt{5} = 60 + 5 = 65[/tex]
Am făcut mai direct,dar înțelegi tu
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.