Răspuns :
În anotimpurile de tranzitie (primavara si toamna) temperaturile medii de asemenea se gasesc în raport invers cu altitudinea.
Izotermele caracteristice celor doua anotimpuri au un mers foarte asemanator înregistrându-se o diferenta în plus, de circa 1°C, pentru anotimpul de toamna.
Toamna, racirea aerului se produce mai încet datorita încalzirii accentuate a solului, a apelor, etc., din timpul verii, fapt ce permite acumularea unor cantitati mari de caldura, si pe care o cedeaza treptat aerului.
Primavara, aerul se încalzeste mai greu, deoarece o mare parte din caldura primita de la soare este consumata pentru topirea zapezii de pe sol, a ghetii de pe lacuri si râuri cât si la dezghetul si la încalzirea solului. Acestea sunt cauzele care determina te,peratura medie mai ridicata a anotimpului de toamna fata de cel de primavara.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Biologie. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.