Răspuns :
In Hronicul Varstelor , autorul incearca o introspectie in sine insusi prin transpunerea in copil a adultului de acum ;incearca sa se autoanalizeze explicand , pe masura ce se descopera , toate gandurile si trairile absolut autentice , la adevarata lor intensitate..
Copil fiind, se descopera ca diferit de ceilalti, un copil pentru care tacerea devine un anturaj pe care-l adora si langa care isi gaseste echilibrul.
Copilul Lucian Blaga, pentru ca despre sine este vorba, asociaza rostirea cuvintelor cu maturizarea , maturizare pentru care el nu se simte inca pregatit!
Inteligenta lui cu mult peste medie, este asumata de sine si constientizata intr-o forma pe care el insusi o descopera ca fiind un avantaj pe care ceilalti nu par sa-l inteleaga.
Desi este al 9 lea copil , Lucian Balga, nu duce lipsa de atentie si se simte inconjurat de grija si atentie, marcand vina pe care o simte cand o descopera pe mama sa extrem de ingrijorata pentru lipsa lui de cuvinte!
Tacerea pentru Lucian Blaga, este o forma de comunicare cu universul, la care el se raporteaza si pe care vrea sa-l inteleaga.
Dupa o lupta cu sine , hotaraste sa rupa tacerea, dand glas cuvintelor care mai tarziu se vor transforma in adevarate instrumente ale vorbirii poetice!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.