Răspuns :
a + b = 608
a - b = 608 : 8
a - b = 76
a = 76 + b
76 + b + b = 608
2b = 608 - 76
2b = 532
b = 266
a = 76 + 266
a = 342
a - b = 608 : 8
a - b = 76
a = 76 + b
76 + b + b = 608
2b = 608 - 76
2b = 532
b = 266
a = 76 + 266
a = 342
Răspuns
Explicație pas cu pas:
a + b = 608 → suma
a - b = 608 : 8
a - b = 76 → diferenta
a = b + 76
__________________
a + b = 608
( b + 76 ) + b = 608
2 × b = 608 - 76
2 × b = 532
b = 532 : 2 ⇒ b = 266
a = 266 + 76 ⇒ a = 342
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.