Răspuns :
Trebuie sa înlocuiești x-ul din rezultat cu 2 și apoi sa calculezi
Răspuns
Explicație pas cu pas:
a) E(2)=1/2X3=1/6
b) E(x)= 1/x-1/x+1= x+1-x/x(x+1)=1/x(x+1)
c) E (1)= 1/1-1/2
E(2)=1/2-1/3
E(9)=1/9-1/10
E(10)=1/10-1/11
Facand adunarea, se reduc termenii de la al doilea pana la ultimul
∑=1-1/11=11-1/11=10/11
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.