Răspuns :
Aducem la același numitor în paranteză și obținem:
[tex]\it \dfrac{3x^2-9-2x+8}{x^2-4}=\dfrac{x^2-1}{x^2-4}=\dfrac{x^2-1^2}{x^2-2^2}=\dfrac{(x-1)(x+1)}{(x-2)(x+2)}[/tex]
Expresia devine:
[tex]\it E(x)=\dfrac{(x-1)(x+1)}{(x-2)(x+2)}\cdot\dfrac{x-2}{x-1}=\dfrac{x+1}{x+2}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.