Răspuns :
Răspuns
Explicație pas cu pas:
(3/7)^4 * (49/36)^2 =
(3/7)^4 * (7^2/6^2)^2 =
3^4/7^4 * 7^4/6^4 =
3^4/6^4 =
3^4 / 3^4*2^4 =
1/2^4 =
1/16
(25/6)^12 * (100/9)^6 =
25^12/6^12 * 100^6/9^6 =
25^12/(2^12*3^12) * (25^6*4^6)/(3^2)^6 =
25^12/2^12*3^12 * 25^6*2^12/ 3^12 =
25^(12+6)/3*(12+12) =
25^18/3^21
Răspuns
Explicație pas cu pas:
(25/6)¹² : (100/9)⁶ =
25¹²/6¹² · 9⁶/100⁶=
25¹²/6¹²· (3²)⁶/(10²)⁶ =
25¹²/6¹²· 3¹²/10¹² =
5¹²·5¹²/3¹²·2¹² · 3¹²/5¹²·2¹² =
Termenii se mai simplifica si obtinem in final : 5¹²/4¹² = (5/4)¹²
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.