Răspuns :
Observam in acest fragment chintesenta a doua mosteniri genetice regionale ,cu minusurile si plusurile ei.
Aflam de la Eliade ca o mostenire nu o anuleaza pe cealalta ci o completeaza, o intregeste si ii confera valoare celeilalte prin echilibru si varietatea de trairi diametral opuse uneori.
Daca mostenirea moldoveneasca din partea paterna ii deschidea micului Eliade portile spre latura artistica , a poeziei si a metafizicii, cealalta mostenire genetica, materna de asta data, partea olteneasca, ii oferea autorului energia si vitalitatea de care a vea nevoie sa echilibreze melancolia sau crizele nervoase , aproape depresive pe care , ca orice tanar le avea uneori, dar pe care le simtea la un nivel superior.
ex 2
Familia lui Mircea Eliade ne este prezentata ca o famile unita, facand parte din mica burghezie, fara insa a avea pretentia de a fi una.
O famile echilibrata si deschisa spre latura spirituala a vietii si cu o viziune destul de ampla asupra culturii.
Ni se descopera de asemenea ca o familie in care educatia are un loc important si in care Eliade isi gaseste echilibrul, multumit fiind ca a fost fiul mijlociu, beneficiind astfel de un soi de libertate in sensul in care nu a fost sufocat de grija si prea multa iubire precum mezinul, dar nici de atentia excesiva de care a beneficiat fratele mai mare vreme de 2 ani cat a fost unicul copil.
Parintii l-au sprijinit pe Eliade, facilitandu-i accesul la cunoastere prin acordul dat ca el sa viziteze tari precum Italia sau India, in care se putea dezvolta spiritual si intelectual
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.