Răspuns :
Răspuns:
((x-2)/(1-i))+(y-3)/(1+i))=1-3i
Aduci in membrul stang la acelasi numitor comun
((1+i)(x-2)+(1-i)(y-3))/(1^2+i^2)=1-3i
Faci inmultirile la numarator iar la numitor vei avea 2 (i^2=-1)
(x-2+xi-2i+y-3-yi+3i)/2=1+3i
Inmultesti cu 2=>
x-2+xi-2i+y-3-yi+3i=2+6i
Asociezii termenii cu i si termenii fara i din membrul stang separat si faci calculele
(x+y-5)+(xi-yi+i)=2+6i
Dai i factor comun
(x+y-5)+i(x-y+1)=2+6i
=>un sistem format din ecuatiile:
[tex]\left \{ {{x+y-5=2} \atop {x-y+1=-6}} \right.[/tex]
=>[tex]\left \{ {{x+y=7} \atop {x-y=-7}} \right.[/tex]
Faci suma celor doua ecuatii si obtii
x=0 si y=7
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.