Răspuns :
De peste două decenii Berlinul este un mare şantier. Sunt restaurate, reconstruite şi puse în valoare clădirile istorice, dar se adaugă permanent şi noi construcţii moderne din beton şi sticlă pentru a găzdui sedii de companii, bănci sau centre dedicate diverstismentului sau nenumăratelor evenimente politice, culturale, artistice sau mondene.
La inceput , fost două sate de pescari, Berlin şi Colln, locuite de slavi încă din secolul al XII-lea. După secole, primul rege al Prusiei, Frederic I, a făcut din Berlin capitală regatului, iar apoi profitînd de marea putere a Prusiei oraşul a devenit în 1871, odată cu fondarea Reich-ului, capitală politică, industrială, ştiinţifică şi culturală a Germaniei şi şi-a menţinut acest statut pînă în 1945.
Al Doilea Război Mondial a lăsat Berlinul în ruine şi divizat în patru sectoare: sovietic, american, francez şi britanic.
Din 13 august 1961 oraşul a fost divizat de un zid care separa nu numai ideologii, ci şi familii, vecini şi prieteni Est și Vest:
În 9 noiermbrie 1989 Zidul Berlinului a căzut sub asaltul berlinezilor care doreau reunificarea, iar oraşul s-a reîntregit..
După 10 ani toate instituţiile federale au fost mutate de la Bonn şi Berlinul a redevenit capitală Germaniei, astăzi fiind încă un mare şantier.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Geografie. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.