Răspuns :
1.Fotosinteza este procesul de fixare a dioxidului de carbon din atmosferă de către plantele verzi (cu clorofilă ), în prezența radiaților solare, cu eliminare de oxigen și formare de compuși organici (glucide, lipide, proteine) foarte variați. Deși apa (H2O) participă în fotosinteză, ca și dioxidul de carbon, ea nu constituie, nici chiar când este în cantități reduse, un factor limitant pentru toate speciile. Intensitatea fotosintezei se exprimă cantitativ prin volumul de gaz degajat pe unitate de timp.
2.Stomacul la om are un singur compartiment (cu mai multe compartimente la rumegătoare și păsări), în interior, căptușit cu mucoasa gastrică.
Hrana, care, în prealabil, este deja triturată, la nivelul gurii cu ajutorul dinților, în interiorul compartimentului gastric, va fi amestecată cu sucul gastric (compus din acid clorhidric) și enzime (pepsina), care descompun moleculele mari, în special proteinele
Peristaltismul și secreția sucului gastric sânt stimulate, crescând de la 10 ml/oră, în stare de repaus (interprandial), până la 1000 ml/oră, aceasta fiind realizată prin excitarea nervilor ce deservesc atât stomacul, cât și cavitatea bucală, sau esofagul (prin masticație, miros, gust).
Pentru a realiza digestia, hrana este oprită la nivelul pilorului (orificiul de continuare a stomacului cu intestinul subțire).
3.Animalele ierbivore dețin 4 camere ale stomacului.
4. O celulă vegetală este formată din perete celular, membrană, citoplasmă și nucleu. (deosebire)
O celulă animală este formată : membrana, citoplasma, nucleu, organite citoplasmatice. (deosebire)
Celulele vegetale și celulele animale au aceeasi structura(membrana,citoplasma si nucleu) (asemănare).
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Biologie. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.