Răspuns :
Răspuns
suma numaratorilor pe suma numitorilor = raport (a+b+c)\(m+n+p)=7\5
Explicație pas cu pas:
a/m=b/n=c/p=7/5
=> a=7m/5; b=7n/5; c=7p/5
m+n+p≠0
(a+b+c)/(m+n+p)=
=(7m/5+7n/5+7p/5)/(m+n+p)
=7/5 •(m+n+p) /(m+n+p)
=7/5
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.