Răspuns :
Răspuns
Explicație pas cu pas:
( 7 × 9 - 5b ) - 9 : 3 = 20
(63 - 5b ) - 3 = 20
63 - 5b = 20 + 3
63 - 5b = 23
5b = 63 - 23
5b = 40
b = 40 : 5 = 8
( 7 × 9 - b × 5 ) - 9 : 3 = 20
( 63 - b × 5 ) - 9 : 3 = 20
( 63 - b × 5 ) - 3 = 20
63 - b × 5 = 20 + 3
63 - b × 5 = 23
b × 5 = 63 - 23
b × 5 = 40
b = 40 : 5
b = 8 => numărul aflat prin metoda mersului invers
( 63 - b × 5 ) - 9 : 3 = 20
( 63 - b × 5 ) - 3 = 20
63 - b × 5 = 20 + 3
63 - b × 5 = 23
b × 5 = 63 - 23
b × 5 = 40
b = 40 : 5
b = 8 => numărul aflat prin metoda mersului invers
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.