Răspuns :
Rezolvare :a)
[tex] \sqrt{6 } \times (2 \sqrt{2 } - \sqrt{3} ) + ( \frac{6}{2 \sqrt{3} } + \frac{9}{3 \sqrt{3} } - \frac{16}{8 \sqrt{2} } ) \times \frac{1}{2 \sqrt{3} } - \sqrt{2 } + 3 \sqrt{2} = \sqrt{6 } \times (2 \sqrt{2} - \sqrt{3}) +( \frac{6}{2 \sqrt{3} } + \frac{9}{3 \sqrt{3} \frac{}{} } - \frac{16}{8 \sqrt{2} } ) \times \frac{1}{2 \sqrt{3} } - \sqrt{2} + 3 \sqrt{2} = 2 \sqrt{12} - \sqrt{18} + ( \frac{3}{ \sqrt{3} } + \frac{3}{ \sqrt{3} } - \frac{2}{ \sqrt{2} }) \times \frac{1}{2 \sqrt{3} } - \sqrt{2} + 3 \sqrt{2} = 4 \sqrt{3} - 3 \sqrt{2} + ( \frac{6}{ \sqrt{3} } - \sqrt{2} ) \times \frac{1}{2 \sqrt{3} } - \sqrt{2} + 3 \sqrt{2} = 4 \sqrt{3} - 3 \sqrt{2} + (2 \sqrt{3} - \sqrt{2} ) \times \frac{1}{2 \sqrt{3} } - \sqrt{2} + 3 \sqrt{2} = 4 \sqrt{3} - 3 \sqrt{2} + \frac{2 \sqrt{3} - \sqrt{2} }{2 \sqrt{3} } - \sqrt{2 } + 3 \sqrt{2} = 4 \sqrt{3} + \frac{(2 \sqrt{3 \ } - \sqrt{2}) \sqrt{3} }{6} - \sqrt{2} = 4 \sqrt{3} + \frac{6 - \sqrt{6} }{6} - \sqrt{2} [/tex]
b)
[tex] \frac{2}{ \sqrt{2} - 1} + \frac{3}{ \sqrt{2} + 1 } - \frac{7}{3 \sqrt{2} } = 2( \sqrt{2} + 1) + 3( \sqrt{2} - 1) - (3 + \sqrt{2} ) = 2 \sqrt{2 } + 2 + 3 \sqrt{2} - 3 - 3 - \sqrt{2} = 4 \sqrt{2} - 4[/tex]
[tex] \sqrt{6 } \times (2 \sqrt{2 } - \sqrt{3} ) + ( \frac{6}{2 \sqrt{3} } + \frac{9}{3 \sqrt{3} } - \frac{16}{8 \sqrt{2} } ) \times \frac{1}{2 \sqrt{3} } - \sqrt{2 } + 3 \sqrt{2} = \sqrt{6 } \times (2 \sqrt{2} - \sqrt{3}) +( \frac{6}{2 \sqrt{3} } + \frac{9}{3 \sqrt{3} \frac{}{} } - \frac{16}{8 \sqrt{2} } ) \times \frac{1}{2 \sqrt{3} } - \sqrt{2} + 3 \sqrt{2} = 2 \sqrt{12} - \sqrt{18} + ( \frac{3}{ \sqrt{3} } + \frac{3}{ \sqrt{3} } - \frac{2}{ \sqrt{2} }) \times \frac{1}{2 \sqrt{3} } - \sqrt{2} + 3 \sqrt{2} = 4 \sqrt{3} - 3 \sqrt{2} + ( \frac{6}{ \sqrt{3} } - \sqrt{2} ) \times \frac{1}{2 \sqrt{3} } - \sqrt{2} + 3 \sqrt{2} = 4 \sqrt{3} - 3 \sqrt{2} + (2 \sqrt{3} - \sqrt{2} ) \times \frac{1}{2 \sqrt{3} } - \sqrt{2} + 3 \sqrt{2} = 4 \sqrt{3} - 3 \sqrt{2} + \frac{2 \sqrt{3} - \sqrt{2} }{2 \sqrt{3} } - \sqrt{2 } + 3 \sqrt{2} = 4 \sqrt{3} + \frac{(2 \sqrt{3 \ } - \sqrt{2}) \sqrt{3} }{6} - \sqrt{2} = 4 \sqrt{3} + \frac{6 - \sqrt{6} }{6} - \sqrt{2} [/tex]
b)
[tex] \frac{2}{ \sqrt{2} - 1} + \frac{3}{ \sqrt{2} + 1 } - \frac{7}{3 \sqrt{2} } = 2( \sqrt{2} + 1) + 3( \sqrt{2} - 1) - (3 + \sqrt{2} ) = 2 \sqrt{2 } + 2 + 3 \sqrt{2} - 3 - 3 - \sqrt{2} = 4 \sqrt{2} - 4[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.