Răspuns :
3^(x+1) + 3^(x-1) = 10
3^x * 3^1 + 3^x * 3^-1 = 10
Notam 3^x = t, t>0
3t + t/3 = 10
9t + t = 30
10t = 30
t = 3
=> 3^x = 3 => 3^x = 3^1 => x = 1
_______
Pt. exercitiul din comentariu, vezi imaginea.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.