Răspuns :
x( 2 - 6 ) + 4( 2x - 3 ) = 52 - 12x - ( 5 + 2 )
x( - 4 ) + 8x - 12 = 52 - 12x - 7
- 4x + 8x - 12 = 45 - 12x
4x - 12 = 45 - 12x
4x + 12x = 45 + 12
16x = 57
x = 57/16
Verificare.
57/16( 2 - 6 ) + 4( 2 × 57/16 - 3 ) = 52 - 12 × 57/16 - ( 5 + 2 ) =
= 57/16 × ( -4 ) + 4( 57/8 - 3 ) = 52 - 3 × 57/4 - 7 =
= - 57/4 + 4 × 33/8 = 52 - 171/4 - 7 =
= - 57/4 + 33/2 = 45 - 171/4 =
- - 57/4 + 33/2 = ( - 57 + 66 )/4 = 9/4
- 45 - 171/4 = ( 180 - 171 )/4 = 94
9/4 = 9/4 - relația este adevărată.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.