Răspuns :
Salut !
[tex]( \frac{1}{3})^{0} + \frac{1}{3} = 1 + \frac{1}{3} = \frac{3}{3} + \frac{1}{3} = \frac{4}{3} [/tex]
[tex] \frac{1}{2} - ( \frac{1}{2})^{2} = \frac{1}{2} - \frac{1}{4} = \frac{2}{4} - \frac{1}{4} = \frac{1}{4} [/tex]
[tex]1 - ( \frac{1}{4})^{2} = \frac{1}{1} - \frac{1}{16} = \frac{16}{16} - \frac{1}{16} = \frac{15}{16}[/tex]
...............
[tex]( \frac{1}{3})^{0} + \frac{1}{3} = 1 + \frac{1}{3} = \frac{3}{3} + \frac{1}{3} = \frac{4}{3} [/tex]
[tex] \frac{1}{2} - ( \frac{1}{2})^{2} = \frac{1}{2} - \frac{1}{4} = \frac{2}{4} - \frac{1}{4} = \frac{1}{4} [/tex]
[tex]1 - ( \frac{1}{4})^{2} = \frac{1}{1} - \frac{1}{16} = \frac{16}{16} - \frac{1}{16} = \frac{15}{16}[/tex]
...............
Răspuns
Explicație pas cu pas:
(1/3)ˆ0 + 1/3=4/3
1/2 -(1/2)^2 =1/2-1/4=1/4
1-(1/4)^2=1-1/16=15/16
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.