Răspuns :
Răspuns
Explicație pas cu pas:
x / y = 2 / 3 ⇒ x = 2 si y = 3
( 3 × 2 - 3 ) / ( 2 + 3 ) = ( 6 - 3 ) / 5 = 3 / 5
________________________________
sau:
x / y = 2 / 3 ⇒ 3 x = 2 y ⇒ x = 2 y / 3
_____________________________
( 3 x - y ) / ( x + y ) = 3 / 5
= ( 3 × 2 y / 3 - y ) / ( 2 y / 3 + y ) =
= ( 2 y - y ) / ( 2 y / 3 + 3 y / 3 ) =
= y / ( 5 y / 3 ) =
= y × 3 / 5 y =
= 3 / 5
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.