Răspuns :
Răspuns
Explicație pas cu pas:
a)
2√2 × ( 5√2 - 6√3 +√6 ) =
= 10√4 - 12√6 + 2√12 =
= 10 × 2 - 12√6 + 2 × 2√3 =
= 20 - 12√6 + 4√3
__________________________
b) - 6√3 x ( 6√2 + 4√3 - 2√5 ) =
= - 36√6 - 24√9 + 12√15 =
= 12√15 - 24 × 3 - 36√6 =
= 12√15 - 36√6 - 72 =
= 12( √15 - 3√6 - 6 )
_____________________
c) 4√3 ( √27 + √75 - √243 ) =
= 4√3 ( 3√3 + 5√3 - 9√3 )=
= 4√3 x ( - √3 ) =
= - 4√9 =
= - 4 x 3 =
= - 12
____________________
d) √108 ( √288 - √648 + √450 - √1458 ) =
= 6√3 ( 12√2 - 18√2 + 15√2 - 27√2 ) =
= 6√3 ( 9√2 - 27√2 ) =
= 6√3 x ( - 18√2 ) =
= - 108√6
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.