Răspuns :
Răspuns
Explicație pas cu pas:
4^5 + 4^8 - 4^4 = 4^4 (4 + 4^4 - 1) = 4^4(3 + 4^4) = 259*4^4
3^3 + 6^5 + 3^4 = 3^3 + 2^5*3^5 + 3^4 = 3^3(1 + 9*2^5 + 3) = 3^3(4 + 9*2^5) = 3^3 * 2^2 (1 + 9*2^3) = 73*3^3 * 2^2
Răspuns
Explicație pas cu pas:
4⁵ + 4⁸ - 4⁴ = 4⁴ x ( 4⁴ + 3 )
→ il dau factor comun pe 4⁴
= 4⁴ x ( 4 + 4⁴ - 1 ) =
= 4⁴ x ( 4⁴ + 3) → produs
__________________
3³ + 6⁵ + 3⁴ =
= 3³ + ( 2 x 3 )⁵ + 3⁴ =
= 3³ + 2⁵ x 3⁵ + 3³ x 3 =
= 3³ x ( 1 + 2⁵x 3² + 3 ) =
= 3³ x ( 4 + 32 x 9 ) =
= 27 x ( 4 + 288 ) =
= 27 x 293 → produs
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.