Răspuns :
Răspuns
Explicație pas cu pas:
4/5√2 + 3/√8 = 4/5√2 + 3/2√2 = 8/10√2 + 15/10√2 = 23/10√2
5√2/4 - 3/√2 = 5/2√2 - 3/√2 = 5/2√2 - 6/2√2 = -1/2√2 = -5/10√2
23/10√2 - (-5/10√2) = 23/10√2 + 5/10√2 = 28/10√2 = 14/5√2 = 7√2/5
Răspuns
Explicație pas cu pas:
4 / ( 5√2) + 3 / √8 - ( 5√2 / 4 - 3 / √2 ) = 7√2 / 5
= 4√2 / 10 + 3√8 / 8 - ( 5√2 / 4 - 3√2 / 2 ) =
= 2√2 / 5 + ( 3×2√2)/ 8 - ( 5√2 / 4 - 6√2 / 4 ) =
= 2√2 / 5 + 3√2 / 4 - ( - √2 / 4 ) =
= 8√2 / 20 + 15√2 / 20 + √2 / 4 =
= 23√2 / 20 + 5√2 / 20 =
= 28√2 / 20 =
= 7√2 / 5
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.