👤


[tex]( \frac{2}{3 \sqrt{2} } + \frac{5}{ \sqrt{8} } ) - ( \frac{3 \sqrt{2} }{2} - \frac{1}{3 \sqrt{2} } )[/tex]
Multumesc!!


Răspuns :

2/(3√2)+5/(2√2)-3/(√2)+1/(3√2)=4/6√2+15/6√2-18/6√2+2/6√2=19/6√2-16/6√2=3/6√2=1/2√2=√2/4

Răspuns


Explicație pas cu pas:

√8 = 2√2

2/3√2 + 5/2√2 = 4/6√2 + 15/6√2 = 19/6√2

3√2/2 = 3/√2

3/√2 - 1/3√2 = 9/3√2 - 1/3√2 = 8/3√2 = 16/6√2

19/6√2 - 16/6√2 = 3/6√2 = 1/2√2 = √2/4


Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari