Răspuns :
x²-5x-5=0
a=1;b=-5;c=-5
Δ=b²-4ac=(-5)²-4*1*(-5)=25+20=45
x₁₂=(-b±√Δ)/2a=(5±3√5)/2
x₁=(5+3√5)/2
x₂=(5-3√5)/2
S={(5±3√5)/2}
Răspuns
Explicație pas cu pas:
(x)^2 -5x -5 = 0
Δ = 25+20 = 45
x1,2 = (5+/- rad45) / 2 = (5 +/- 3rad5) / 2.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.