Răspuns :
Răspuns
Explicație pas cu pas:
1) A = x-y-z = ?
2) B = x+y-z - (-x - y + z) = ?
---------------------------------------
1) A = -a + b - c - (a - b - c) - (-a - b + c) =
-a + b - c - a + b + c + a + b - c = -a + 3b - c
2) B = x+y-z+x+y-z= 2x+2y-2z=2(x+y-z) = 2(-a+b-c +a-b-c +a+b-c) = 2(a+b-3c)
-----------------------------------------
1) A = -a + 3b - c
2) B = 2(a+b-3c)
-----------------------------------------
1) A = -5rad5 + 3rad2 - 2rad3 + 3(rad5 - 4rad2 - 3rad3) - 2rad5 + rad3 +5rad2 =
-7rad5 + 4rad3 +3rad2 + 3rad5 -12rad2 -9rad3 =
-4rad5 - 5rad3 - 9rad2
2) B = ... iti las tie placerea calculelor. Se rezolva in mkd ABSOLUT analog ca si pct. 1).
Daca ai intrebari sau nedumeriri, nu ezita sa mi le pui!
Spor la treaba!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.