Răspuns :
Hai să încercăm ! Îți dau două exemple și mai departe încerci tu.
ax^2 + bx + c = 0
delta = b^2 - 4ac CU RESPECTAREA SEMNELOR FIECĂRUI TERMEN !!!
x1 = (-b-rad.delta)/2a
x2 = (-b+rad.delta)/2a
5) a=6, b=(-7) și c=2
delta=(-7)^2 - 4(6×2)
delta = 49-48 = 1 =>rad.delta = 1
x1 = [-(-7)-1]/(2×6) = 1/2
x2 = [-(-7)+1]/(2×6) = 2/3
18) a=4, b=(-8) și c=0
delta = (-8)^2 - 4(4×0)
delta = 64 =>rad.delta = 8
x1 = [-(-8)-8]/(2×4) = 0
x2 = [-(-8)+8]/(2×4) = 2
ax^2 + bx + c = 0
delta = b^2 - 4ac CU RESPECTAREA SEMNELOR FIECĂRUI TERMEN !!!
x1 = (-b-rad.delta)/2a
x2 = (-b+rad.delta)/2a
5) a=6, b=(-7) și c=2
delta=(-7)^2 - 4(6×2)
delta = 49-48 = 1 =>rad.delta = 1
x1 = [-(-7)-1]/(2×6) = 1/2
x2 = [-(-7)+1]/(2×6) = 2/3
18) a=4, b=(-8) și c=0
delta = (-8)^2 - 4(4×0)
delta = 64 =>rad.delta = 8
x1 = [-(-8)-8]/(2×4) = 0
x2 = [-(-8)+8]/(2×4) = 2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.