Răspuns :
Răspuns:
x = 27
y = 9
Explicație pas cu pas:
x - primul număr
y - al doilea număr
x - y = 18
x = 3 × y
3y - y = 18
2y = 18 ⇒ y = 18 : 2
y = 9 ;
x = 3 × 9
x = 27.
3y - y = 18
2y = 18
y =18/2= 9
x = 3y = 3•9 = 27
x = 27
y=9
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.