Răspuns :
a+b=7 /×3 -> 3a+3b=21
b-c=5 /×2 -> 2b-2c=10
+(adunam cele 2 ecuatii obtinute)
3a+3b+2b-2c=21+10
3a+5b-2c=31
sper ca te am ajutat
Răspuns:
[tex]\boldsymbol{ \red{ 31 }}[/tex]
Metoda 1
Prima relație o înmulțim cu 3 (avem nevoie de 3a), iar pe a doua o înmulțim cu 2, apoi le adunăm:
3 × (a + b) = 3 × 7 ⇒ 3a + 3b = 21
2 × (b - c) = 2 × 5 ⇒ 2b - 2c = 10
-----------------------------------------------
3a + 3b + 2b - 2c = 21 + 10
3a + 5b - 2c = 31
Metoda 2
Descompunem, astfel încât să putem să dăm factor comun:
3a + 5b - 2c =
= 3a + 3b + 2b - 2c
= 3 × (a + b) + 2 × (b - c)
= 3 × 7 + 2 × 5
= 21 + 10 = 31
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.