Răspuns :
Pentru a rezolva această ecuație, putem folosi cele două relații date pentru a exprima fiecare dintre variabile (a, b, c) în funcție de celelalte și apoi să înlocuim în expresia 3a + 5b - 2c.
Din prima ecuație, a + b = 7, putem exprima a în funcție de b ca a = 7 - b.
Din a doua ecuație, b - c = 5, putem exprima c în funcție de b ca c = b - 5.
Acum, înlocuim aceste expresii în ecuația dată:
3a + 5b - 2c = 3(7 - b) + 5b - 2(b - 5)
Acum dezvoltăm și simplificăm:
3(7 - b) + 5b - 2(b - 5) = 21 - 3b + 5b - 2b + 10
Combinăm termenii:
21 - 3b + 5b - 2b + 10 = 21 - b + 10 = 31 - b
Deci, 3a + 5b - 2c = 31 - b.
Din prima ecuație, a + b = 7, putem exprima a în funcție de b ca a = 7 - b.
Din a doua ecuație, b - c = 5, putem exprima c în funcție de b ca c = b - 5.
Acum, înlocuim aceste expresii în ecuația dată:
3a + 5b - 2c = 3(7 - b) + 5b - 2(b - 5)
Acum dezvoltăm și simplificăm:
3(7 - b) + 5b - 2(b - 5) = 21 - 3b + 5b - 2b + 10
Combinăm termenii:
21 - 3b + 5b - 2b + 10 = 21 - b + 10 = 31 - b
Deci, 3a + 5b - 2c = 31 - b.
am atasat in poza, daca ai nevoie de explicatii poti sa intrebi
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.