Răspuns :
Răspuns:
AB^2=(YB-YA)^2+(XB-XA)^2
169=(-2-(-7))^2+(3-a)^2
169=5^2+(3-a)^2
144=(3-a)^2
3-a=rad din 144=12
a=3-12=-9
3-a=-12
a=3+12=15
Răspuns:
a₁ = - 9
a₂ = 15
Explicație pas cu pas:
[tex]AB = \sqrt{(x_{a}-x_{b})^{2}+(y_{a}-y_{b})^{2} }[/tex]
[tex]AB=\sqrt{(a-3)^{2} +(-7-(-2)^{2} }[/tex]
[tex]AB = \sqrt{(a-3)^{2}+(-7+2)^{2} } }[/tex]
[tex]AB = \sqrt{(a-3)^{2}+(-5)^{2} }[/tex]
13 = √[ ( a - 3 )² + 25 ] |²
169 = ( a - 3 )² + 25
169 - 25 = ( a - 3 )²
144 = ( a - 3 )²
a - 3 = ± 12
1. a - 3 = - 12 ⇒ a = - 12 + 3 ; a = - 9 ;
2. a - 3 = 12 ⇒ a = 12 + 3 ; a = 15.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.