Răspuns :
=1
Ridicați la pătrat ambele părți ale ecuației.
3x−8=1
Adunați 8 la ambele părți ale ecuației.
3x−8−(−8)=1−(−8)
Scăderea −8 din el însuși are ca rezultat 0.
3x=1−(−8)
Scădeți −8 din 1.
3x=9
Se împart ambele părți la 3.
3
3x
=
3
9
Împărțirea la 3 anulează înmulțirea cu 3.
x=
3
9
Împărțiți 9 la 3.
x=3
=1
Ridicați la pătrat ambele părți ale ecuației.
3x−8=1
Adunați 8 la ambele părți ale ecuației.
3x−8−(−8)=1−(−8)
Scăderea −8 din el însuși are ca rezultat 0.
3x=1−(−8)
Scădeți −8 din 1.
3x=9
Se împart ambele părți la 3.
3
3x
=
3
9
Împărțirea la 3 anulează înmulțirea cu 3.
x=
3
9
Împărțiți 9 la 3.
x=3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.