Răspuns :
Explicație pas cu pas:
- A( 10, -a)
[tex]h( - 10) = 4 \times ( - 10) - 1 = - a \\ - 40 - 1 = - a \\ - 41 = - a \\ = > a = 41[/tex]
- B( -2, 3a)
[tex]h( - 2) = 4 \times ( - 2) - 1 = 3a \\ - 8 - 1 = 3a \\ - 9 = 3a \\ 3a = - 9 \\ a = \frac{ - 9}{3} = > a = - 3[/tex]
- C(-6, -5a)
[tex]h( - 6) = 4 \times ( - 6) - 1 = - 5a \\ - 24 - 1 = - 5a \\ - 25 = - 5a \\ - 5a = - 25 \\ a = \frac{ - 25}{ - 5} = > a = 5[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.