👤

II Răspunde la următoarele întrebări.
1 În ce constă efectul static al interacţiunii dintre
corpuri?
2 Între ce valori este cuprinsă rezultanta a două
forțe concurente?
3. Cum poţi identifica pârghia de ordinul 1?
Reprezint-o schematic. Dă exemple de pârghii de ordinul 2.
4. Ce relație este între forța activă și forța rezistentă la scripetele compus? Desenează un astfel de scripete.
5. Cum se definește lucrul mecanic efectuat de o forţă constantă? Scrie ecuația unității de măsură.
6. Două corpuri identice se îndreaptă unul spre celălalt cu viteze egale. După ciocnire, unul dintre corpuri se întoarce pe același drum cu aceeași valoare a vitezei. Ce s-a întâmplat cu celălalt corp?Justifică! 7.Consideră pierderile de energie
neglijabile. De ce experimentul lui Torricelli nu poate fi realizat cu apǎ?
8. Cum sunt orientate forțele de apăsare exercitate de un lichid aflat în echilibru pe suprafaţa unui corp aflat în contact cu lichidul?
DAU 100 PUNCTE!!!


II Răspunde La Următoarele Întrebări1 În Ce Constă Efectul Static Al Interacţiunii Dintrecorpuri2 Între Ce Valori Este Cuprinsă Rezultanta A Douăforțe Concurent class=

Răspuns :

Răspuns:

1. Efectul static al interacțiunii dintre corpuri constă în forțele care acționează asupra corpurilor atunci când acestea sunt în repaus relativ unul față de celălalt.

2. Rezultanta a două forțe concurente poate fi cuprinsă între valoarea sumei celor două forțe și valoarea diferenței lor, în funcție de direcția acestora.

3. Pârghia de ordinul 1 se caracterizează prin faptul că punctul de sprijin se află între punctul de aplicare a forței și punctul de rezistență. O pârghie de ordinul 2 este reprezentată de un caz în care punctul de rezistență se află între punctul de sprijin și punctul de aplicare a forței.

4. La un scripete compus, forța activă și forța rezistentă sunt egale și de sensuri opuse, astfel încât sistemul să fie în echilibru.

5. Lucrul mecanic efectuat de o forță constantă se definește ca produsul dintre forță, distanță și cosinusul unghiului dintre direcția forței și direcția de deplasare. Unitatea de măsură a lucrului mecanic este joule.

6. Atunci când două corpuri identice se ciocnesc și unul se întoarce cu aceeași viteză, celălalt corp va rămâne în repaus sau se va deplasa în altă direcție, în funcție de unghiul și energia cinetică transferată în momentul ciocnirii.

7. Experimentul lui Torricelli nu poate fi realizat cu apă deoarece apa are o tensiune superficială ridicată, ceea ce ar influența în mod semnificativ rezultatele experimentului.

8. Forțele de apăsare exercitate de un lichid aflat în echilibru pe suprafața unui corp sunt orientate perpendicular pe suprafa