Răspuns :
Răspuns:
!!!!!!!!!!!!!!!!ai o greseala la text!!!!
trebuie
xcompusy=6x+6y-2xy-15
Explicație pas cu pas:
vom folosi "*" pt inmultit si "compus" pt lege
verifici prin calcul ca
xcompusy= -2(3-x)(3-y)+3
intr-adevar = -2xy+6x+6y-18+3= -2xy+6x+6y-15
a) arati rapid ca e comutativa fie cu forma data de ei, fie cu cea de mai sus
apoi xcompus5/2=- 2*(3-x)(3-5/2)+3=
= -2(3-x)*(1/2)+3
=-3+x+3= x adevarat
nu mai faci 5/2 compus x, pt ca ai aratat ca e comutativa
c)
4(3-x)^3+3=x
4(3-x)^3 +x-3=0
(3-x)(4(3-x)^2-1)=0
3-x=0...x=3
2(3-x)=1.......6-2x=1.......2x=5.....x=5/2
2(3-x)=-1.....6-2x=-1......2x=7.....x=7/2...interesant cele 3 radacini sunt in progresie aritmetica....ffff posibil sa fie bine, legea are o simetrie
b)e mai greu/lung
faci cu forma demonstratala inceput
ajungi sa arati ca (xcompus y) compus z= x compus (y compus z)=
4(3-x) (3-y)(3-z) +3
ca idee. poti arata ca xcompus x....compus x de n ori=
(-2)^(n-1) * (3-x) ^n
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.