Răspuns:
Pentru a rezolva ecuația, începem cu evaluarea expresiei în paranteze:
(2x - 4) / 3 - 1
Începem cu (2x - 4) / 3:
2x - 4 împărțit la 3 este egal cu (2x - 4) / 3 = (2/3)x - 4/3
Aplicăm aceasta în ecuație:
2 * [(2/3)x - 4/3 - 1] + 5 = -1
Acum simplificăm:
2 * [(2/3)x - 4/3 - 1] + 5 = -1
2 * [(2/3)x - 7/3] + 5 = -1
(4/3)x - 14/3 + 5 = -1
(4/3)x - 14/3 + 15/3 = -1
(4/3)x + 1 = -1
Acum, aducem 1 pe partea dreaptă:
(4/3)x = -1 - 1
(4/3)x = -2
Și acum împărțim la 4/3:
x = (-2) / (4/3)
x = (-2) * (3/4)
x = -6/4
x = -3/2
Deci, soluția în mulțimea numerelor întregi este x = -3/2.