Răspuns :
Pentru a rezolva această ecuație, începe prin calcularea expresiei din parantezele pătrate:
\[a \times b + (4 \times a \times b - 6) \times 2\]
\[= a \times b + (8 \times a \times b - 12)\]
\[= a \times b + 8 \times a \times b - 12\]
\[= 9 \times a \times b - 12\]
Apoi, înlocuiește această expresie în ecuația principală și rezolvă-o pentru \(a \times b\):
\[2012 + 42 \times \left(1 + \frac{{9 \times a \times b - 12}}{7}\right) = 2018\]
\[2012 + 6 \times (9 \times a \times b - 12) = 2018\]
\[2012 + 54 \times a \times b - 72 = 2018\]
\[54 \times a \times b = 2018 - 2012 + 72\]
\[54 \times a \times b = 78\]
\[a \times b = \frac{78}{54}\]
\[a \times b = \frac{13}{9}\]
Acum, \(a \times b = \frac{13}{9}\), ceea ce este echivalent cu \(a \times b \approx 1.444\).
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.