👤

600-2x-255:17+30:6 + [270-(60: 30+2)x35​

Răspuns :

Răspuns:

Pentru a rezolva această expresie, vom urma ordinea corectă de operații, adică parantezele, apoi puterile, înmulțirile și împărțirile, în ordinea în care apar în expresie.

\[600 - 2x - \frac{255}{17} + \frac{30}{6} + \left[270 - \left(\frac{60}{30} + 2\right) \times 35\right]\]

Simplificăm fiecare parte a expresiei:

1. Parantezele interioare:

\[ \frac{60}{30} + 2 = 2 + 2 = 4 \]

2. Parantezele exterioare:

\[ 270 - 4 \times 35 = 270 - 140 = 130 \]

Acum putem înlocui aceste valori înapoi în expresie și să continuăm cu operațiile:

\[ 600 - 2x - \frac{255}{17} + 5 + 130 \]

Acum, efectuăm operațiile în ordinea corectă:

\[ = 600 - 2x - \frac{255}{17} + 5 + 130 \]

\[ = 600 - 2x - \frac{255}{17} + 5 + 130 \]

\[ = 600 - 2x - 15 + 5 + 130 \]

\[ = 600 - 2x + 120 \]

Acum, simplificăm această expresie:

\[ = 720 - 2x - \frac{255}{17} \]

Acum, expresia a fost simplificată cât mai mult posibil.

Explicație pas cu pas:

600-2x-255:17+30:6+[270-(2+2)x35=

600-2×-255:17+30:6+(270-4)×35=

600-2×-15+5+266×35=

600-2×-15+5+9310=

600-2×-20+9310=

600-2×-9330=

2x= 9330+600

2×=9930

x= 9 930:2

x=4965

(nu ai pus unde se inchide paranteza pătrată)