Răspuns :
[tex]\it b)\ x\circ y=xy+4x+4y+12=xy+4x+4y+16-4=\\ \\ =(xy+4y)+(4x+16)-4=y(x+4)+4(x+4)-4=(x+4)(y+4)-4[/tex]
[tex]\it c)\ x\circ x=x \Rightarrow (x+4)(x+4)-4=x \Rightarrow (x+4)(x+4)-(x+4)=0 \Rightarrow \\ \\ \\\Rightarrow (x+4)(x+4-1)=0 \Rightarrow (x+4)(x+3)=0 \Rightarrow \begin{cases} \it x+4=0 \Rightarrow x_1=-4\\ \\ \it x+3=0 \Rightarrow x_2=-3\end{cases}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.