Răspuns :
Răspuns:
B) 2^14
Explicație pas cu pas:
{[(-2)^3]^2+2^6}^2 =
{2^6 + 2^6}^2 =
{2^6 x (1 + 1)}^2 =
{2^6 x 2}^2 =
{2^7}^2 =
2^14
Răspuns:
[tex]\boldsymbol{ \red{ 2^{14} }}[/tex]
Explicație pas cu pas:
[tex]\{[(-2)^3]^2+2^6\}^2 = [(-2)^{3 \cdot 2}+2^6]^2 = \\[/tex]
[tex]= [(-2)^{6}+2^6]^2 = (2^{6}+2^6)^2 = (2 \cdot 2^{6})^2\\[/tex]
- un număr negativ ridicat la o putere pozitivă este un număr pozitiv
[tex]= (2^{1+6})^2 = (2^{7})^2 = 2^{7 \cdot 2} = 2^{14}[/tex]
= 16 384
✍ Reținem:
[tex]\boxed{ \boxed{ \boldsymbol{ (a^{m})^{n} = a^{m \cdot n} }} \ \boxed{ \boldsymbol{ a^{m} \cdot b^{m} = (a \cdot b)^{m} }}}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.